KANT 2020 foredrag – Giulia Mangione (I)

Giulia Mangione (I).
Foredrag: Halfway Mountain – et blik indad set udefra

Fotojournalist Giulia Mangione har fotograferet os. Danskerne. Med sit bogprojekt Halfway Mountain har hun skabt et visuelt essay af os, vores natur, vores adfærd, vores kuriositeter, vores besynderlighed og vores frigjorthed.

Med øjne betragtende os udefra, som en fremmed og til tider vanskeligt forståelig kultur, har hun foræret os en rå, humoristisk og kærlig fortolkning af, hvad det vil sige at være dansker. Verdens lykkeligste folkefærd. 

Titlen Halfway Mountain har Mangione fundet I Aksel Sandemoses ’En flygtning krydser sit spor’:

I det indre af Newfoundland ligger der et bjerg. Det hedder Halfway Mountain. Det rager op i en temmelig plan skovegn og ser måske derfor højere ud, end det er. På en jagttur kom jeg engang hele vejen rundt om Halfway Mountain og lagde mærke til hvordan et sådant bjerg ser helt anderledes ud for hver gang man flytter sig blot et lille stykke. Du kan få tusinde beskrivelser af Halfway Mountain, og de er alle lige rigtige. Jeg føler en stærk trang til at sige dig nu, og måske er det de vigtigste ord i denne bog, at bjerget er stort og har mange sider, men den, som lå lænket på jorden, så kun Halfway Mountain fra det sted, hvor han lå.”

Giulia Mangione er født i 1987 i Firenze i Italien og er pt bosiddende i Bergen i Norge. Hun er uddannet fotojournalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus, og hun har en Master i amerikansk litteratur og kultur fra Goldsmiths Universitet i London.

Hendes arbejde har for nyligt været udstillet på ICP (International Center for Photography) i New York, Musée de l‘Élysée i Lausanne i Schweiz og på Foto-forum i Bolzano i Italien. Halfway Mounain var shortlisted til Prix du Livre på Les Rencontres d’Arles.

Giulia Mangione holder både foredrag og udstiller på KANT Festival 2020.

Se mere på Giulias hjemmeside her.

Relateret

Leave a Reply