Casper Krohn Gade
Casper Krohn Gade

Casper Krohn Gade (DK)

Foredragsholder

For mig har det altid handlet om naturen. I skolen var jeg nok, hvad du ville kalde en natur nørd, og det er jeg egentlig stadig, men i dag har jeg æren af at kalde det at være en naturfotograf.

Jeg tilbringer omkring 280-300 dage i naturen om året, hvilket jeg har gjort siden jeg for fire år siden besluttede mig at gå all in på at leve som naturfotograf. når jeg ikke er ude, planlægger jeg, hvad den næste tur skal handle om. Som naturfotograf er det vigtigt at man har viden om de dyr, du planlægger at fotografere. Derfor plejer jeg at sige, at det at arbejde som naturfotograf er 85% feltbiolog 10% sælger og 5% fotograf, for uden viden om dyrene får du ikke de unikke billeder der fortæller historierne.

Jeg er opvokset på en gård på Sydfyn, så naturen var altid lige rundt om hjørnet. Vi havde snog og pindsvin i haven, så fra meget ung blev jeg introduceret til naturen. Min mor er tidligere spejder, og min far er selv opvokset på landet, så det var vigtigt for dem at lære mig og mine søstre om naturen og vigtigheden af, at vi beskytter den.

Som naturfotograf er det mit arbejde at formidle naturen gennem billeder og historier og ikke kun naturen fra andre lande men vigtigst den natur der kan opleves uden for vinduet. Jeg har valgt at specialisere mig i den nordiske natur da jeg finder den ubeskrivelig smuk og fascinerende. Hvert nordisk land har sin egen unikke natur og dermed unikke dyreliv.