Jakob Arthur Andersen
Jakob Arthur Andersen

Jakob Arthur Andersen

FOREDRAGSHOLDER

Nat i Danmark

Fra en strand på Falster inviterer en af Danmarks bedste astrofotografer til en rejse flere tusinde lysår ud i rummet. Oplev mælkevejens fjerne stjernetåger, rumskibe fra vores lille solsystem til galaksens fjerneste egne! I filmen fortæller Jakob hvordan det kan lade sig gøre, at tage motiver som end ikke kan anes med det blotte øje. Motiver der har rejst tusindvis af år gennem rummet. Der er flere stjerner i universet, end der er sandkorn på alle jordens strande tilsammen – se hvor meget der kan ses fra en baghave i Danmark!

Første afsnit handler om mælkevejens stjernetåger, om rummet generelt, de enorme afstande og spørgsmålet om liv uden for jorden. Desuden er den en hyldest til fotografiet og derfor bliver der også forklaret omkring hvordan man tager disse billeder.

Alt materiale med ganske få undtagelser er produceret af astrofotograf Jakob Arthur Andersen. Alt billedmateriale med ganske få undtagelser er fotograferet på Falster hvor Jakob bor, dette inklusiv deepsky og nightscape billeder.