Jan Pedersen (S)

Foredragsholder

Costa Rica er en af verdens førende naturrejsedestinationer. Økoturisme er en realitet overalt i landet. Ca. 30% af landets areal er beskyttet i en eller anden form for reservat eller nationalparker, og få lande i verden har så mange plante- og dyrearter i et så begrænset område som Costa Rica. Biodiversiteten er en af verdens største. Costa Rica ligger i den fuglerige neotropiske region og selvom det er et lille land, så findes der et stort antal fuglearter i et meget lille område. 904 forskellige fuglearter er blevet observeret – mere end i hele USA og Canada tilsammen. Af disse er flere arter endemiske.

Følg med Jan Pedersen, professionel naturfotograf og naturrejseleder på en spændende rejse fra kongekondor til den mytiske quetzal med et myller af kolibrier fra landets regnskove til de højeste vulkaner.

Om Jan Pedersen
Jan Pedersen er en kendt svensk fotograf, forfatter og verdensrejsende. Han er født og opvokset i Danmark og er specielt dedikeret til bevarelse af regnskove og truede arter. I næsten 40 år har Jan ledet foto- og naturture rundt om i hele verden – i alle biomer fra ørkener til regnskove.

Han er medlem af den svenske naturfotograferforening / N og er en internationalt premieret fotograf. Jan er en Sveriges mest udgivne forfatter af naturbøger og han er Olympus visionær ambassadør siden 2017.