Lars Nedergaard

Lars Nedergaard (DK)

Foredragsholder & udstiller

Undervandsfotograf Lars Nedergaard er vandmanden, der lever og ånder for undervandsfotografering, som formår at appellere til sanserne, til drømmene, til nysgerrigheden, til eventyret, som de færreste af os selv får set.

Vi ved godt, at det findes, men Lars gør det ukendte nærværende og det uopnåelige opnåeligt, og han fanger øjeblikket – den brøkdel af øjeblikket, hvor motivet står skarpt i et evigt uroligt og uklart vand. Man fornemmer at Lars’ flotte billeder, er lavet med kærlighed til den virkelighed, hvorfra hans verden går.

Lars fortæller: “Jeg besluttede meget tidligt på min fotografiske rejse at fokusere min energi på at tage billeder i Danmark og med det specifikke mål at gøre mine billeder lige så seværdige som dem fra de farverige koralrev med klart blåt vand. Med tiden efterlod jeg stadig oftere luftflasken derhjemme og erstattede den med en snorkel. Samtidig blev min jagt efter små spændende dyr og det teknisk perfekte billede suppleret med en søgen efter de gopler som jeg finder så dybt fascinerende, brug af modeller og kreativt at bruge de mange benspænd undervandsmiljøet gav mig som fotograf.

I dag tager jeg mange af mine billeder i spændingsfeltet mellem vand og land og arbejder både med forskellige optageteknikker og forskellige materialer til mine print for at formidle den skønhed og kraft der ligger i havet og hos dets beboere. Alt sammen med det formål at åbne fleres øjne for at der også under havets dragende overflade findes en skøn verden som vi alle bør bidrage til at passe på.”