Michael Molter

Michael Molter

Foredragsholder

Foredrag: Fredag d. 30. september kl. 20:30

Michael har fotograferet i mere end 40 år og foretrækker landskabs- og arkitekturfotografering. De tidlige morgener såvel som sene aftener, hvor lyset er med til at skabe stemningen, er Michael Molters foretrukne arbejdstidspunkter, hvilke ofte ses af han meget effektfulde og smukt opsatte landskabs billeder.

Michael fortæller om sit fotografi:

Jeg forsøger at vise skønheden i landskabet ved at bruge lys, skygger og farver til at invitere seeren til steder og landskaber, der er afbalancerede og rolige og som seeren kan undre sig og glædes over.

Jeg gør mig umage for at skabe en følelse af ro i hvert billede, selvom denne følelse også understreger en følelse af ensomhed qua manglen på det menneskelige element. Det er bare betragteren, fotografen og kameraet – landskabet skal være så levende, at man næsten kan høre vind og vand; følelsen af at være der skal blive intens og næsten håndgribelig.

Min evige tilstræbende brug af linjer og perspektiv anvender jeg for at trække seeren ind i naturens vidunderlige verden, ligesom brugen af stor dybdeskarphed for at forbedre følelsen yderligere af, at vi bare vil kunne gå evigt gennem billedet, og undre os over de former, farver og strukturer, der findes inden for den naturlige verden.

Hvert billede i min portefølje er ikke et fragment af en større verden, men er en komplet verden indeholdt i hver ramme. Hvert billede skal stå let alene som et herligt vidnesbyrd om landskabets skønhed, men som en portefølje forsøger jeg en sammenhæng, et fælles tema og en enorm visuel effekt.

© Michael Molter

Homepage