Søren Solkær Black Sun
Søren Solkær
Søren Solkær

Søren Solkær

Foredragsholder

Søren Solkær er uddannet fotograf ved FAMU i Prag og har igennem de sidste 28 år fotograferet portrætter af fremtrædende personer fra den globale offentlighed. Han har udstillet i USA, Canada, Australien, Storbritannien, Holland, Italien, Tjekkiet, Tyskland og Danmark, og hans værker er repræsenteret i både private og offentlige samlinger. Søren er i særdelshed kendt for sine toneangivende portrætter af kunstnere, såsom U2, Amy Winehouse, Paul McCartney, David Lynch og Patti Smith.

Søren henter hovedsagligt sin inspiration fra filmens og maleriets verden, og hans arbejde befinder sig i spændingsfeltet mellem intimitet og visuel nerve. En høj grad af iscenesættelse og lyslægning er centrale karakteristika i hans fotografiske stil.

Søren er aktuel med BLACK SUN; hvor han forlader portrættet og finder tilbage til sit barndoms landskab i Sønderjyllands marskland, for at fotografere sort sol stære formationer. Efter to års fotografering ved Vadehavet begynder han at følge stærene migrationsruter og fotograferer dem i Rom, Glastonbury, Frisland og det nordlige Catalonien. Inspireret af kalligrafi og japanske træsnit har Søren skabt en række grafiske billeder af landskabet og de store stæreflokke, der i foråret og efteråret udfører deres sort sol ballet om liv og død.

Projektet har, indtil videre, været udstillet i Los Angeles, Kyoto og museet Heart i Herning. Det udkom i bogform i november 2020 med forord af Ib Michael. Black Sun er Søren Solkær’s syvende bogudgivelse.

Hjemmeside