Sonja Bohte

Sonja Bohte

Foredragsholder

Foredrag: Lørdag d. 1. oktober kl. 14:15

I Sonjas hverdag, som sygeplejerske på et hospital, løber man ofte efter tiden. Man har altid travlt. Men når Sonja Bohte kommer i naturen så glemmer hun tiden og det hjælper hende til at holde sit liv i balance.

At hun glemmer tiden ses tydeligt i hendes billedstil, hvor hun ser helt andre motiver i naturen, end de fleste. Naturen er en uudtømmelig kilde til inspiration og til hendes nærmest expressionistiske billedstil, som nogle gange nærmer sig det surrealistiske.

Sonjas verden er et udtryk for hendes egne følelser og kan vel nærmest beskrives som en slags intime landskaber. Sonja Bohte har med andre ord et ganske unikt øje for motiver.

Sonja Bohte siger om sine billeder: “Jeg elsker at miste mig selv til motivet og være helt nedsænket i detaljerne, men på en sådan måde, at kun den virkelig essens er tilbage. Uden dog at underminere subjektet men dog afsløre skønheden som jeg ser den.

I dette foredrag vil jeg fortælle om hvordan jeg fanger naturen ved at se og føle og jeg vil tage jer med under overfladen når du befrier dig selv for konventioner.

© Sonja Bohte