KANT Festival 2024 – Program

KANT Festival afholder i år den 18. festival i træk for at fejre naturen og kunsten heri.

I år er 11 danske og udenlandske fotografer på scenen i Thisted i hjertet af Thy.

KANT Festival er stolt af igen i år at kunne præsentere en lang række dygtige og anerkendte fotografer. Vi er også stolte af at kunne fortælle, at alle vore udenlandske fotografer i år er kvindelige fotografer.

Vi skal langt omkring på festivalen. Vi skal blandt andet med Spanske Meche Llobera under havets overflade på de store oceaner, men vi skal også besøge de hjemlige farvande og se på hvordan tilstanden er her. Den vidt anerkendte danske fotograf Carsten Egevang tager os med til Grønland og fortæller via hans ikoniske sort/hvide billeder om sammenstødet mellem natur og kultur i Grønland.

Maria Michelsen fortæller os om Naturstyrelsens bevægelse fra at være kulturelt brug af naturen, skovdrift og så videre, mod en vildere forvaltning til en mere dynamisk natur. 

Men vi har ikke blot dokumentar fotografi på programmet. Finske Kaisa Siren tager os med ind i en verden, hvor kamerat bruges på en helt anden måde og dermed fortæller en historie, som appellerer til nogle helt andre sanser. Hun bruger en teknik hvor kameraet bevæges under optagelserne og billederne derfor bliver mere abstrakte.

Der ud over har vi fyldt Det Gamle Rådhus i Thisted med mange udstillere fra Danmark og Sverige. I flere andre kulturhuse i Thisted vil der også være aktiviteter og udstillinger.

Vil du vide mere om programmet, kan det ses på kantfestival.dk/program. Både det færdige program kan findes her, men også lidt om alle fotografer, udstillere og hvad der ellers sker. Her kan også købes billetter.

Velkommen på KANT Festival 2024.

Leave a Reply