KANT Festival bliver født – fotofestival takker af

Den sidste fotofestival er vel overstået. Med et brag. Helt på toppen. Nu begynder et nyt kapitel. En ny æra. Nu er vi KANT – og vi er PÅ kanten.

Vi har været fotofestival siden 2007. Og nu er det slut. Den netop overståede fotofestival 2019 var den sidste. En bragende succes i øvrigt, hvor vi overgik os selv, hvor programmet overgik vores vildeste drømme – og publikumstilslutningen lige så.

Udviklingen af vores nye navn er tæt forbundet med de seneste års historik i fotofestival. Vi har været ude i verden, indgået spændende samarbejder og flyttede både til Viborg og Silkeborg i forsøget på at nå endnu flere mennesker med det, vi har på hjerte.

Men vores hjerter er i Thy. Her hører vi til. Og siden 2018 har vi været hjemme igen. Vores identitet hænger tæt sammen med livet væk fra alfarvej.

Stemningsbilleder fra Fotofestival 2019

PÅ kanten

Vi hører til her på kanten af Danmark, hvor der er langt til horisonten, hvor natten er sort, hvor himlen er uendelig.

Vi accepterer ikke ordet ”udkant”, men vi vedkender os at leve på kanten. Af fjorden. Af nationalparken. Af Danmark. Her trives vi. Og det favner vi og er stolte af.

Naturen er i vores grund-DNA. Og det bliver den ved med at være. Fotofestival er født som en naturfotofestival. KANT fortsætter i sporet med naturen som grundpræmis. Den er grundpræmissen for os alle. Menneskeheden. Det er vores udgangspunkt. Og herfra sætter kun fantasien grænserne for, hvad vi som festival kan finde på.

Vi bevæger os på kanten af fotografiet. Vi udfordrer konventionerne, sætter natursynet til debat, skubber de fotografiske genrer og grænser. Vi tænker nyt og skævt. Dette fokuserer vi i endnu højere grad på i fremtiden. Vi har kant. Og nu er vi KANT.

Flere år undervejs

Fotofestival slutter på toppen. Og her tager KANT over. Implementeringen af nyt navn, logo og design sker i løbet af de kommende uger og måneder. Der kommer nyt design på vores sociale medier, og der kommer ny hjemmeside.

Navne- og profilændringen har været en del år undervejs. Det er ikke noget, man bare lige gør for sjov. Vores egen grafiker, Johnny Møller, står for designet.

Hele konceptet er udviklet i tæt samarbejde mellem trekløveret, der består af stifter og formand af fotofestival Carsten Krog Pedersen, grafiker Johnny Møller og journalist Jon Detlefsen. Alle tre er desuden selv fotografer. Og alle tre har været primus motorer på fotofestival i en lang årrække

En stor, frivillig arbejdsindsats

Bestyrelsen, og de bærende kræfter i fotofestival, består, udover de tre førnævnte, desuden af Louise Lausten Bruun Klopcke, Suna Rokkjær, Eric Sloan og Klaus Holmgaard. Derudover har vi en lang række frivillige, hvis hjælp vi ikke kan være foruden.

I fotofestival-teamet har vi lagt ufattelige mængder frivillige timer i arbejdet for og med fotografiet og naturen. I perioder ligger arbejdsmængden et eller andet sted mellem deltids- og fuldtidsarbejde. Og det er vel at mærke tiden udover tiden, vi bruger på vores familier, almindelige dagligliv og lønnede beskæftigelser.

Men vi bliver ved. Vi kan ikke lade være. Vores liv med fotografiet er en permanent tilstand. Derfor er intet mere nærliggende for os end at arrangere en årlig fejring af fotografiet og af de fotografer, som med liv og sjæl arbejder med det.

I fremtiden sker det med kant som KANT.

Foredrag med kunstfotograf Søren Rønholt i Thisted Musikteater.