KANT Festival hjælper mursejlerne

“Nu kommer fuglene igen” synger Alberte Vinding. Derfor forærer KANT Festival nu Sparekassen Thy en mursejler kasse.

Mursejlerne har det svært i Danmark, da mange nye bygninger er meget tætte og derfor uegnede for mursejlere til redebygning. Mursejleren har de seneste år oplevet tilbagegang på 20-30% og det er derfor vigtigt, at hjælpe dem ved, at sætte kasser op.

“I KANT Festival har naturen første prioritet og det er også derfor vi nu, gennem 15 år, har vist naturbilleder og fortalt gode historier om naturen fra hele Europa.” siger formand Carsten Krog Pedersen. “Vi vil gerne understrege at naturen betyder meget for os, med denne gave til Sparekassen Thy, samtidig med vi gerne vil sige tak for bidraget til sidste års festival.”

Mursejleren er fuglen vi kender fra bybilledet om sommeren, hvor de i små flokke kommer jagende ind mellem højhusene med højlydte skrig. En lyd som hører sommeren og byerne til.
Mursejleren er oprindeligt en bjergfugl, men har tilpasset sig livet i byerne, men med de hermetisk lukkede bygninger der bygges nu om dage, så har mursejlerne det svært.

“Vi er glade for, at være blevet gjort opmærksomme på, at mursejlerne har været interesseret i vores bygning, og vi vil naturligvis gerne hjælpe dem” siger Henrik Møller Andersen fra Sparekassen Thy i Frøstrup.
“I øvrigt betyder det jo også meget for os, at vores Corona hjælp har været værdsat” fortsætter han. “Nu glæder vi os bare til sommeren og til at se om det lykkedes, at lokke mursejlerne til.”

KANT Festival finder sted i Thisted den 30. september til 2. oktober 2022 og der kan købes billetter allerede nu på http://kantfestival.dk/billetter/

Sparekassen Thy

Leave a Reply