Daniel Rye
Daniel Rye

Hjemmeside

Daniel Rye

Foredragsholder

Foredrag: 8. oktober 2023 kl. 12.45

Klimafotografi
Vi lever i en omskiftelig tid, hvor befolkningstilvæksten tager til og klimaet ændrer sig for øjnene af os. I Danmark lever vi i et af de mindst udsatte og mest tilpasningsdygtige lande i verden overfor klimaforandringer. I den modsatte ende af den skala ligger Malawi. Udsat og magtesløs overfor det ustabile vejr.

Mens vi venter
Daniel Rye har siden 2016 levet og boet sammen med en familie, der mærker verden forandre sig på godt og ondt. Hovedpersonen i historien er Mr. Mkundiza. Han er tæt på de 60 år og lever af sin mark og sine dyr. Han har to store bekymringer i sit liv: Ungernes fremtid og hvor han skal bo, når hans hus kollapser.
Få et kig ind i en verden, der aldrig har haft det bedre, men på samme tid aldrig har følt sig så udsat.  Foredraget tager udgangspunkt i et langvarigt bogprojekt om klimamigration af Daniel Rye. Bogtitlen er “Mens vi venter” og kan købes efter foredraget med en signatur fra fotografen.

Drivkraften
Daniel Rye (1989) er fotojournalist og har arbejdet med fokus på klimaforandringernes påvirkning af mennesker siden 2016.
Daniel er autodidakt fotograf og har mærket på egen krop hvordan det er at være en historie, være udsat og leve i frygt. Daniel har mærket konsekvenserne af krig og ønsker derfor at rette kameraet mod fremtidens store årsag til krig, klimaforandringerne.
Daniel Rye er en af de mest besøgte foredragsholdere i Danmark over de sidste 10 år. Med mere en 500 foredrag i rygsækken, ved han hvordan man tryllebinder et publikum.
Så glæd dig til at møde Daniel Rye i de hyggelige rammer på Thisted Musikteater til dette års KANT Festival.

© Daniel Rye