Henrik Søndergaard
Henrik Søndergaard

Henrik Søndergaard

Foredragsholder

Foredrag: 6. oktober 2023 kl. 19.15

5 hektar Rewilding på Mors
Vi lever i en tid, som er defineret af kriser. Krisen som Henrik Søndergaard interesserer sig for, hedder biodiversitetskrisen og er den der handler om arternes tilbagegang i Danmark og i verden.
I sit seneste projekt har Henrik Søndergaard valgt at gøre noget ved problemet. Han og familien har købt knapt 5 hektar gammel landbrugsjord på Nordmors, for at genetablere naturen. De kalder det “Rewilding”.

Naturen vender tilbage
Her har Henrik dokumenteret naturens tilbagevenden til det gamle landbrugsområde, med sit kamera, så her får du et indblik i, hvad der rent faktisk kan ske, hvis man gør noget ved det og handler på problemet.
Det er Rewilding i det små, men alt starter et sted og Henrik håber at eksemplets kraft, kan styrke mulighederne for, at etablere større områder i fremtiden. Men det kræver at danskerne tager det nye begreb til sig og er med på at indhegnet natur er bedre, end ingen natur.

Hjælp til selvhjælp
Forvent skønne billeder af kvæg, vilde bier og sommerfugle, samt en historie om hvad vi alle sammen kan gøre, for at hjælpe arterne til mindre tilbagegang.

© Henrik Søndergaard