Mikkel Due Andersen
Mikkel Due Andersen

Hjemmeside

Mikkel Due Andersen

Foredragsholder og udstiller

Foredrag: 6. oktober 2023 kl. 20.30
Udstilling: Plantagehuset 6. – 21. oktober 2023

Kunstnerisk tilgang til naturfotografering
Mikkel Due Andersen er dansk naturfotograf med bopæl på Bornholm. Han beskriver sig selv som en ”kæmpe naturnørd, biologilærer og deltidsnomade, med en kunstnerisk tilgang til naturfotografering”. Hans billeder kan bl.a. ses i Olympus Passion magasinet, hvor han har publiceret fotografier af fugle i flugt taget med lang eksponeringstid.

Et nyttigt benspænd
Mikkel tilbringer meget tid i den bornholmske natur og genbesøger de samme områder igen og igen. Han beskriver det således: ”Oplevelsen af at være i den samme natur med kameraet dag efter dag, mens årstiderne flygtigt passerer, er en magisk oplevelse, men måske også et spændende og nødvendigt benspænd for at forny sig fotografisk.”

Hverdags wildlife
I foredraget vil Mikkel fortælle om sit begreb ”Hverdags wildlife”. Her handler det om at få små motiver til at blive til store visuelle fortællinger og om at skabe samhørighed mellem fotografen og naturen gennem årstidernes melankoli og eksplosioner af farver. De fotografiske metoder, Mikkel ofte gør brug af, er en blanding af lange lukketider og utraditionelle vinkler. Tilsammen skaber det billeder med en karakteristisk grafisk flade og resultatet viser sig ofte at ende langt fra de mere traditionelle naturbilleder. Motiverne kan f.eks. være dansemyg, trækfugle, landskaber og ikke mindst den natur, som vi ofte oplever tæt på, men ikke altid ser. I foredraget vil Mikkel Due Andersen hovedsageligt præsentere fotografier fra den bornholmske natur.

© Mikkel Due Andersen