Pål Hermansen
Pål Hermansen

Pål Hermansen

Udstiller

Udstilling: Smedjen 6. – 21. oktober 2023

Pål Hermansen (f. 1955) arbejder som natur- og kunstfotograf og forfatter. Han er uddannet tandlæge og har desuden en BA i fotografi fra Robert Meyer Kunstakademiet, Oslo.

I sit arbejde fokuserer han på samspillet mellem menneske og natur, eksistentielle temaer og kreativ naturfotografering. Pål Hermansen har skrevet og/eller illustreret ca. 40 bøger og er udvalgt som en af verdens ti bedste naturfotografer i den internationale porteføljebog Masters of Nature Photography, 2013.

Hans arbejde har været udstillet i en række lande, og han har været omtalt i publikationer som National Geographic Magazine, GEO, ORION og BBC Wildlife. Han er blevet tildelt flere priser i store konkurrencer som World Press Photo, Nature Photographer of the Year, Big Picture og European Nature Photographer of the Year. Pål Hermansen er repræsenteret i projektet 100 norske fotografer (100norwegianphotographers.no) og hans billeder er købt af Preus museum.

Med udstillingen på KANT Festival får udtrykket “flower power” ny betydning. Gennem hele sit fotografiske liv har Pål Hermansen søgt at skildre naturens basale, kreative kræfter. Ved hjælp af Kirlian-fotografering præsenterer han energiske og formelle plantestudier, der usædvanligt fremhæver denne livsenergi. Kirlian fotografering har en videnskabelig oprindelse fra Østeuropa. Når friske, biologiske genstande udsættes for højspændingsstrømme, udsender de en glødende silhuet eller aura, der kan fotograferes. Denne form for fotografering afslører fascinerende strukturer og en udstråling, vi ellers ikke kan se med det blotte øje.

© Pål Hermansen