Stig Stasig

Foredragsholder og udstiller

Foredrag: 7. oktober 2023 kl. 13.30
Udstilling: Det Gamle Rådhus 6. – 21. oktober 2023

Kunstnerisk og vedkommende reportagefotografi
Stig Stasig (f. 1961) har været professionel fotograf siden 1985. Han er uddannet fotograf fra Fotogruppen 2. maj, hvor der var fokus på det dokumentariske fotografi med en kunstnerisk dimension og hvor man ønskede at involvere sig med de mennesker, man skildrede.

Skildring af hverdagslivet i Sovjetunionen
Stig arbejdede i slutfirserne og starthalvfemserne intensivt som reportagefotograf i det tidligere Sovjetunionen. Det er der kommet to bøger ud af: “Forstate” fra 2022 på forlaget Booklab, om dagliglivet i et råt og kriminelt kvarter i Riga, Letland, samt bogen “Retrograd” fra 2023 også på Booklab, der skildrer såvel dagligdag, som de voldsomme begivenheder i Sovjetunionens slutæra.

Det blågrønne lys
Stig har også skildret landskabet og lyset i de sprækker og revner, der opstår når de tektoniske plader trækker Island i hver sin retning. Fotografierne viser de golde og referenceløse undervandslandskaber i kolde blågrønne nuancer.

The Stasig Archives
Siden 2010 har Stig ejet og ledet The Stasig Archives, Danmarks eneste værksted og galleri, der i væsentlighed arbejder med oprindelige fotografiske teknikker som f.eks. fotogravure, cyanotypi og gum arabicum-baserede processer.

Foredrag på KANT Festival
Det moderne menneske vs naturen – om naturen som postulat – og om den menneskelige tryghed ved det velkendte og om fotografering af det simpelt forståelige objekt – eller om der måske findes andre muligheder.

© Stig Stasig