KANT Festival - på kanten af fotografiet

KANT Festival er en årlig, tilbagevendende fotofestival – en hyldest til fotografiet, til naturen, kunsten og de gode og de vigtige fortællinger.

Den første weekend i oktober slår vi dørene op til Thisted Musikteater og tre dage med et overflødighedshorn af fotografiske oplevelser – foredrag og fotoudstillinger, masser af socialt samvær og hygge, og masser af inspiration til fotografiet og til livet.

På kanten af Danmark

Vi har hjemme i Thy. Vores identitet hænger tæt sammen med livet væk fra alfarvej.

Vi hører til her på kanten af Danmark, hvor der er langt til horisonten, hvor natten er sort, hvor himlen er uendelig. Vi anerkender ikke ordet ”udkant”, men vi vedkender os at leve på kanten. Af fjorden. Af nationalparken. Af Danmark.

Her trives vi. Og det favner vi og er stolte af.

Vores DNA

Naturen er i vores grund-DNA. Vi blev født i 2007 som en naturfotofestival. Siden er meget sket, men KANT fortsætter i sporet med naturen som grundpræmis.

Den er grundpræmissen for os alle. For menneskeheden. Og herfra sætter kun fantasien grænserne for, hvad vi som festival kan finde på.

På kanten af fotografiet

Vi udfordrer de fotografiske konventioner, sætter natursynet til debat, skubber de fotografiske genrer og grænser. Vi tænker nyt og skævt. Dette fokuserer vi i endnu højere grad på i fremtiden. Vi har kant. Vi er KANT.

Som ingen andre

Vi er en fotofestival ud over det sædvanlige. Med op til 200 besøgende til foredrag i 2019 formår vi at skabe en intim og nærværende weekend, hvor alle hygger, drikker kaffe og spiser sammen – betalende gæster, foredragsholdere, udstillere og arrangører.

Vi har desuden en skøn blanding af fotografer og formidlere på programmet. Både up-coming og store, etablerede navne.

For alle

Uanset om du er fotointeresseret, naturelsker, kunstkender, bredt kulturelt interesseret, eller helt enkelt bare elsker gode historier, flotte og fascinerende indtryk og godt selskab, så har vi noget at byde dig på.

Vi glæder os til at se dig på KANT Festival. 

Udtalelse om KANT Festival

  • Vi holdt foredrag på KANT Festival 2021 og vil gerne sige tak til den engagerede og dygtige stab af frivillige, der fik hele festivalen godt afviklet.
    Alt kørte glat, rammerne i Thisted Musikteater fungerede godt, og der var styr på mad og drikkevarer og altid smilende personer klar til at hjælpe.
    Som foto- og naturinteresserede nød vi også festivalen som gæster. Der var et virkelig interessant og varieret program både på foredragssiden og hos udstillerne. Meget inspirerende weekend.

    Kamilla Husted Bendtsen og Mikkel Jézéquel (Alopex Media)
    Foredragsholdere 2021