Arno Rafael Minkkinen
Arno Rafael Minkkinen

Hjemmeside

Arno Rafael Minkkinen

Udstiller

ARNO RAFAEL MINKKINEN – HUMAN NATURE
Udstilling: Det Gamle Rådhus 1. september – 21. oktober 2023

Nu er der endelig mulighed for, at opleve finsk/amerikanske Arno Rafael Minkkinen i Danmark. Udstillingen “Human Nature” kan opleves i de smukke rammer på Thisted Gamle Rådhus fra 01.09. – 21.10. 2023.

Arno Rafael Minkkinen har fokuseret sit arbejde på det nøgne selvportræt, som et redskab til at udtrykke den menneskelige tilstand gennem fotografier taget i naturen og urbane landskaber.

Hans fotografier er baseret på virkeligheden – fotografiet når det er som renest. Han indstiller blænden og klemmer en udløserpære eller anden selvudløser for at affyre kameraet. Ved at bruge sig selv som subjekt – så ingen andre kommer til skade – fanger han skønheden ved at være en del af noget større og mere permanent end ens eget nøgne jeg. Minkkinen blev født i Helsinki, Finland, i 1945 og immigrerede til USA i 1951. Uddannet på Wagner College begyndte han at tage selvportrætter i 1970, mens han arbejdede som reklametekstforfatter på Madison Avenue. En MFA-grad fulgte snart efter ved at studere hos Harry Callahan og Aaron Siskind på Rhode Island School of Design. I dag er han emeritus professor i kunst ved UMass Lowell og Docent ved Aalto Universitet i Helsinki. Minkkinen har også fungeret som international kurator og essayist.

Udgivet og udstillet over hele verden, kan Minkkinen’s værker idag findes i over 75 fremtrædende museums- og institutionelle samlinger såsom Centre Pompidou og Maison Européenne de la Photographie i Paris, Museum of Modern Art i New York, Tokyo Metropolitan Museum of Photography, Kiasma Museum of Contemporary Art i Helsinki og Moderna Museet i Stockholm.

Minkkinen modtog den finske statslige kunstpris i fotografi i 2006, Lucie Award for Outstanding Achievement in Fine Art i 2013, et John Simon Guggenheim Memorial Foundation Fellowship i 2015, Pro Finlandia-medaljen og i 2019 Honored Educator Award fra National Society of Photographic Education.

Udstillingen er en salgsudstilling, og vises i tæt samarbejde med Minkkinen’s gallerist i Skandinavien, WILLAS contemporary. (www.willas.com)

© Arno Rafael Minkkinen