Per Rasmussen
Per Rasmussen

Hjemmeside

Per Rasmussen

Foredragsholder

Nyhedsfotograf
Per Rasmussen er fra Vordingborg og har i over 45 år været nyhedsfotograf, det meste af tiden med Ekstra Bladet som sin største kunde og med base i Vordingborg på Sydsjælland. I sit arbejde forsøger han at udfolde sin fortællelyst, indlevelse og begejstring, godt hjulpet af mange års erfaring. Voldsomme hændelser som drab, terror og naturkatastrofer har gennem årene fyldt rigtig meget.

Bliver ét med naturen
Som modvægt til sit arbejde som nyhedsfotograf, søger Per igen og igen ro og balance i vores fantastiske natur, hvor kameraet altid er hans følgesvend. I sin kajak bliver Per ét med naturen. Inden solens stråler rammer vandet, har han taget de første åretag på sin daglige morgentur i farvandet omkring Vordingborg. Det er fra kajakken Pers verden begynder, og det er ofte her, han tager dagens første billeder. En stille ræv i vandkanten efter en nat på jagt, et rådyr som skjuler sig i sivene, eller vildhestene i farvandet mellem Tærø og Lilleø. De bliver alle foreviget i Pers kamera.

Per fik sit første kamera som 14-årig i konfirmationsgave. Derfra tog det fart med at dokumentere og gå på opdagelse i virkeligheden. Siden er det blevet til flere hundrede reportager, portrætter, nyheds- og naturbilleder. 

Helt tæt på!
I sit foredrag vil han fortælle om de færdigheder han har tilegnet sig til at komme tæt på vores vildeste dyr og fugle.

I samarbejde med FUJIFILM

© Per Rasmussen